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인어공주 캐릭터 머랭쿠키 만들기 Mermaid character making meringue cookie

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by 홍베이킹홍쌤 2019. 8. 1. 22:30

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안녕하세요,  홍쌤이에요^^ 
비가 내리고 나니 무더운 날씨가 계속 되네요~
더운여름 날,
입에서 눈처럼 사르르르 녹는
귀여운 인어공주 머랭쿠키를 먹으면
올라갔던 불쾌지수가 조금 내려가지않을까요?


 

 

 

 

 

사용한 재료:

 




설탕108, 흰자92, 레몬즙 2ts, 바닐라익스트랙 2ts
식용색소 5가지 (살색,핑크, 초록, 노랑, 검정)

 

 



Sugar 108, white 92, lemon juice 2ts, vanilla ox track 2ts

 food color 5 (the flesh color , pink , green , yellow , and black )





 

레몬즙이나 바닐라 익스트렉은 흰자의 비린내를 잡아주는데

없다면 생략 가능해요

 

Lemon juice or vanilla extreck will catch the whites of the whites.

If not, you can skip it.

 

 

재료가 준비되었다면 계란 흰자를  풀고 설탕을 넣어주세요

 

If the ingredients are ready, please unfasten the egg whites and add the sugar.

 

흰자와 설탕을 섞어주다가

중탕에 볼을 올려 설탕을 녹여주세요

55도 정도가 되면 볼을 빼서 설탕이 녹을때 까지 휘핑한 다음,

핸드믹서기로 머랭을 올려주면 됩니다

 

Mix whites and sugar.

Please melt the sugar by putting the ball in the bath

At about 55 degrees, remove the ball, whip it until the sugar melts,

Just put the meringue on your hand blender.

(응? 사진이 왜이래?)

머랭은 캐릭터 모양을 내기위해 뿔이 잘 설때까지 올려준 후

식용색소를 넣어 머랭에 색을 입혀주세요

 


(Huh? Why is this picture?)

The meringue was raised until the horns were well laid out to give the character a look. Put the food coloring on the meringue.

 

식용색소를 섞은 후,

짤주머니에 담아주세요

 

After mixing the food colors,

Please put it in your bag.

 

 

 

초록색과 살색은 작은 구멍을 내서 하나 더 만들어 주세요

인어공주 머랭을 짜는 순서는

머리> 꼬리> 헤어> 손> 눈.코.입> 헤어핀 입니다

 

 

Make a small hole in green and flesh to make one more

The mermaid meringue weaving sequence

Hair> Tail> Hair> Hands> Eyes, nose, mouth> Hairpin

 

 

 

얼굴을 동그랗게, 꼬리의 끝은 뾰족하게

작은구멍을 낸 짤주머니는 뾰족한 인어공주의 꼬리를 표현하기 위해서에요

 

Face rounded, tip of tail tapered

A small pierced sack is to express the tail of a pointed mermaid princess.

 

원하는 모양으로 머리스타일을 표현해주세요

 

Please express your hair style to your desired shape.

눈을 짜고 눈 위에 반짝임, 볼터치, 입을

스프링클로 표현해 주세요

 

 

Sprinkle your eyes, sparkle on your eyes, touch the ball, please wear your spring chloe

 

 

굽기전의 귀여운 인어공주들

 ^^

 

Cute mermaid princess before baking ^^

 

오븐 90~100'c오븐에 2시간 정도 구워주세요

* 머랭쿠키는 약한온도로 말리듯이 오래 구워줘야해요*

 

 

Oven 90 ~ 100'c Bake in the oven for 2 hours

* Meringue cookies should be baked long enough to dry at low temperatures *

 

 

머랭쿠키는 밀폐용기에 담아 보관해주세요

 

Please keep the meringue cookies in an airtight container.

 

 

유투브에 만드는 과정이 영상으로 있으니 참고하세요^^

Please note that the process of making it on YouTube is video.

 

https://youtu.be/fV696_LjxdE

 

인스타: Instagram

yeon_flowe_ricecake

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