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찰떡아이스만들기

Bread

by 홍베이킹홍쌤 2019. 8. 28. 17:44

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무더위가 한풀꺽였지만

 

여름간식으로 먹던 찰떡아이스를 만들어보았어요^^

 




 

재료도 간단하고 집에서만들기도 쉬우니 한번 도전해보세요^^


 


 

재료:


찹쌀가루 115g 설탕55 콘스탄치100
아이스크림, 물180ml

 


Ice sticky rice cake

Glutinous Rice Flour 115g Sugar55 Constance100g
Ice Cream Water180ml

 


 


 

 

 아이스크림을 스쿱으로 퍼서 냉동실에 얼려주세요

Scoop ice cream and freeze it in the freezer

 

 




 

 

찹쌀가루,설탕,물을 넣어 농도조절을 한 후 전자렌지에 1분 돌려주세요

Putting the glutinous rice flour, sugar, and water and after controlling the concentration control, please return 1 minute to the microwave oven.

 

 

 



 

 



 

 

전자렌지에 돌리고 찹쌀가루를 섞어주는 과정을 3~4회 합니다
4. Run 3 ~ 4 times in the microwave and mix the glutinous rice flour

 

 

 





 

 

주걱으로 섞어주세요

 

Mix with a spatula

 

 

 

 





 

 

 옥수수전분을 넓게 펴고 찰떡을 부어주세요

Spread the constante and pour the rice cake

 

 

 



 


 밀대로 밀어 넓게 펴 주세요 

Push it out with a stick




 

 


찰떡을 동그란 틀로 찍어주세요
틀이 없다면 소분해서 넓게 펴 주시면 됩니다.

 Please take a picture of round rice cake
If you don't have a frame, you can spread it in small portions.




 

그릇에 랩을 넓게 펴고틀로 찍은 찰떡을 깔고아이스크림을 올려주세요

 

Spread the wrap wide in the bowl Put the rice cakes ut ice cream



 


 

아이스크림이 녹기전에 후다닥 찰떡을 오므려주세요


Close the iced rice cake before the ice cream melts


 

랩을 감싼부분이 위로 올라게 하여 냉동실에 얼려주세요


Freeze the wrap in the freezer with the wrap side up.

 

 



 

쫀득쫀득 한 찰떡아이스 완성~!!


 

 



이해를 돕기위한 영상도 준비되어있어요^^

Youtube:
https://youtu.be/AuzsmWjLFp0

 

 



Instagram:
yeon_flowe_ricecake









 

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